Венгер: Да се съсредоточим над следващия мач


И. Ангелов

Венгер: Да се съсредоточим над следващия мач

Арсен Венгер очаква неговия тим да покаже сила и издържливост, за да се върне на победния път след слабите резултати напоследък. Това може да стане срещу Тотнъм, след като вчера Съндърланд лиши "артилеристите" от участие във ФА Къп за напред. Това разочарование дойде след като Милан съсипа Арсенал с 4:0 на "Сан Сиро".

След мача Венгер каза: "Чувствам, че играхме отдадено и дадохме всяка капка сила, останала в краката ни в този мач. Това бе трудна среща. Имахме седмица изпълнена с игра на трудни тревни покрития. Жребият не бе благосклонен към нас."

"Борехме се, но нямахме късмет. Това бе 100%-това дузпа, която Г-н Уеб пропусна, а те вкараха с първия си удар по посока на вратата."

"От тук нататък трябваше да догонваме, и затова ни хванаха на контрата, докато се опитвахме да вкараме. Имахме добро владение, но не създадохме много шансове и това трябва да придадем на страхотната отбрана на Съндърланд. Те ни оставиха топката, но се защитаваха добре."

Попитан за трофеите и прогреса на тима Венгер каза: "Рано е да се каже. Разочаровани сме от днес, но не знаем какво ще правим засега. Да се фокусираме на следващия мач с Тотнъм, а и има малък шанс да продължим в Шампионска лига. Очаква ни голям мач следващата събота."

"Трябва да покажем характер, защото сега всичко е срещу нас, искат да ни разрушат. Трябва да покажем добра игра срещу Тотнъм."

"Трудно е да се каже, че сме в криза. Зависи от критерия. След всеки загубен мач може да се каже, че тим е в криза. Нашата работа е да печелим и да играем добре."

"В момента получаваш съвети от хора, които никога не са работили на такова ниво и нямат нито един мач. Аз мога да се справя с това. 15 години сме на топ ниво и сме в четворката на върха, това е забележително постоянство."

"Трима се контузиха днес и това е лошо, те няма да могат да играят следващата седмица."

  Сподели
86