Гордън Тейлър от ПФА: Кампанията Респект е разрушена


И. Ангелов

Гордън Тейлър от ПФА: Кампанията Респект е разрушена

Босът на съюза на играчите мисли, че битката срещу расизма е понесла удар, след като Луис Суарес отказа да стисне ръката на Патрис Евра. Гордън Тейлър - изпълнителният директор на Асоциацията на Професионалните Футболисти вярва, че кампанията "Респект", чиято цел е да се бори срещу расизма в играта, е понесла страхотен удар след последната случка.

Джон Тери и Антон Фърдинанд също имат своя дял от заглавия по въпроса, докато прожекторите се съсредоточиха върху Луис Суарес. Sky Sports News цитира:

"В момента кампанията е опетнена и може да кажем, че е разрушена. Но трябва да я построим отново. Никой не е казал, че битката срещу расизма ще е лека. Надявахме се на простите знаци на спортсменство и да надградим над тях. Всеки знае какво се случи."

"Но, ако това ръкостискане направи нещо, то е да подпали всичко около ситуацията. Това е разочароващо и потресаващо разбира се. Това е нещо, което не трябва да игнорираме в битката с расизма."

"Трябва да втълпим уважението между играчите, уважение на законите на играта и над всичко да стои уважението в социалната битка с расизма. Игра на такова високо обществено ниво трябва да показва пътя на бъдещето и посоката на обществото като цяло. В момента виждаме, че това не се случва."

  Сподели
102