Венгер: Преди две седмици казваха, че не може да се преборим за топ 4


Н. Гавазов

Венгер: Преди две седмици казваха, че не може да се преборим за топ 4

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели своите впечатления от вчерашния мач със Съндърланд в рамките на 25-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, през второто полувреме на „Стейдиъм ъф Лайт" се разрази истински трилър - домакините поведоха в 70-та минута с гол на МакКлиън и по всичко изглеждаше, че „артилеристите" ще се приберат в Лондон без нищо. Пет минути по-късно обаче Рамзи изравни, а в герой на мача се превърна Тиери Анри, който в първата минута на добавеното време се възползва от асистенция на Аршавин и доведе нещата до пълен обрат.

С тази победа Арсенал се изкачи на четвърто място в класирането, изпреварвайки Челси по голова разлика. Според Венгер, духът на неговите възпитаници се е оказал решаващият фактор за победата в двубоя.

„Днес Анри завърши една легендарна история на своето представяне в шампионата на Англия. Надявам се, че той ще може да ни помогне в сряда, в мача от Шампионската лига. Разбира се, той ни донесе трите точки в много труден мач, в който Съндърланд игра много гъвкаво, организирано и постоянно се опитваше да ни преодолее чрез контраатаки. Можете да видите, колко е силен духът на този отбор. Много владеехме топката, но не създавахме голови положения и макар да играхме добре на пас, трудно ни бе да преодолеем тяхната защита", заяви Венгер за ITV 1.

"Губехме с 0:1 и с напредването на мача възникна въпросът, готови ли сме да покажем вдъхновена игра. Всичко се случи в края на мача. Аз мисля, че играхме достатъчно умно и проявихме търпение и гъвкавост", каза още наставникът на „артилеристите".

„Вероятно хората отново ще ми задават въпроси и могат да попитат, защо Анри не остава в отбора. Сегашният мач е потвърждение за това, че добрите играчи никога не губят класата си. Това се вижда с Гигс и Скоулс в Юнайтед и с Тиери в нашия клуб. Голям разкош е да имаш такъв играч на резервната скамейка", допълва френският специалист.

„Преди две седмици всички казваха, че за нас това е недостижимо, но ето, че сега сме на четвърто място. Трябва да бъдем много внимателни. Радостни сме, че се върнахме в борбата, но конкуренцията остава и много отбори претендират за топ 4: Нюкасъл, Челси, Ливърпул и ние. Всичко зависи от стабилността", завършва Венгер.

 

  Сподели
231