Юнайтед оглави Висшата лига след победа над Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Юнайтед оглави Висшата лига след победа над Ливърпул (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед прие Ливърпул на "Олд Трафорд" в пореден кръг от Висшата лига на Англия и победи с 2:1, като по този начин тима на "Червените дяволи" вече задмина Манчестър Сити на върха в класирането. "Гражданите" обаче са с мач по-малко и могат да върнат лидерската си позиция още в края на кръга. Герой за Юнайтед в този мач бе Уейн Рууни, който вкара и двете попадения.

Мачът започна изнервено, след като Луис Суарес отказа да се здрависа с Патрис Евра, който му подаде ръка преди мача. Наложи се дори намеса на съдията. Първата част домакините доминираха напълно и от Ливърпул почти нямаха ситуации за гол. Най-голямата опасност бяха корнерите, които гостите не реализираха. Скоулс бе близо до гол в тази част, но ударът му с глава от близо бе точно в тялото на Рейна, който спаси. Така на полувремето двата тима се разделиха при равенство. 

В тунела обаче Патрис Евра е потърсил Луис Суарес, за да поиска обяснение за действията му. Шкъртел се хвърлил на пътя на Евра и е настанало меле, като полицейска намеса е била нужна за разделяне на двата отбора. 

Така се стигна до началото на втората част, когато дойдоха и двата бързи гола на Уейн Рууни - в 47-ата и 50-ата минути. Малко по-късно Уейн Рууни изстреля страхотен шут от далечно разстояние, забивайки топката в ъгъла на вратата, но реферът бе отсъдил несъществъващ фаул на Евънс срещу Спиъринг. 

След попаденията на Рууни Юнайтед отпусна натиска си и прие играта на Ливърпул в собствената си половина. Въпреки това гостите не стигаха до положения, а Суарес вкара в 80-ата минута след грешка на Рио Фърдинанд в отбрана, а не след създадена ситуация от Ливърпул. Нападателят не впечатли с играта си днес и почти не докосваше топката, а интересно е, че през първата част най-много с топката за гостите игра вратарят Пепе Рейна. 

В края на мача натискът на гостите бе категоричен и отново по подобие на мачът с Челси, Де Хеа трябваше да спаси изключителен удар на Джонсън и да спечели мача за своите. В самия край на мача Суарес пропусна от близо с глава, след като бе елиминирал Де Хеа, но той се намираше в позиция на засада. За Играч на мача бе избран Уейн Рууни, вкарал головете за тима си днес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
107