Райън Гигс продължава - официално с още година договор


И. Ангелов

Райън Гигс продължава - официално с още година договор

Официалния сайт на Манчестър Юнайтед зарадва своите фенове днес, като публикува информацията, че Райън Гигс е подписал за още една година с тима. Така легендата ще направи 22 сезона във Висшата лига поред. 38-годишният е единственият участник в първенството от самото му създаване до момента. Освен това той е единственият, разписвал се във всеки сезон на Висшата лига.

Сър Алекс заяви: "Райън е великолепен играч. В много отношения той е лицето на Манчестър Юнайтед. Безброй пъти той нагоди играта си, за да пасне в тима. Той се промени под ветровете на футбола и се адаптира към всички условия, без да загуби глада си за успехи."

"Във всеки мач и тренировка той е пример за всички. Младите в отбора имат шанс да попият от него, играч, който ще продължава да подобрява всички рекорди."

Гигс има 898 мача за Юнайтед досега, като той е най-декорираният с трофеи и отличия футболист в историята. 12 пъти шампион на Англия, 4 пъти носител на ФА Къп, 2 Шампионски лиги са едни от малкото му успехи.

"Когато подписах първия си договор, никога не съм си представял, че ще играя тук 22 години. Но се чувствам добре и ще се опитам отново да помагам за трофеи. Да спечелим 19-ата титла бе невероятно, но тук всичко е до следващия трофей, следващата цел. Доволен съм, че съм част от това."

  Сподели
90