Патрик Виера: Реферите са корумпирани


И. Ангелов

Патрик Виера: Реферите са корумпирани

Патрик Виера от Манчестър Сити заяви, че според него има заговор реферите да ощетяват клуба нарочно, за да не стане той шампион в Англия за първи път от създаването на Висшата лига. Французинът посочи 4-мачовото наказание на Компани и наказанието на Марио Балотели за агресивни действия, като според него те просто не са имали късмет.

Daily Mirror цитира: "Чувствам, че каквото и да направи Сити, то ще се преувеличи и ще бъдем наказани по-сурово от останалите отбори. Не искам да казвам, че всичко и всички са срещу Сити. Но като гледаме последните решения, си задаваме много въпроси, нещо не е наред тук, сякаш хората не искат да станем шампиони."

"Влизането на Лампард изглеждаше по-опасно от на Компани. Крауч вкара пръст в окото на противник, това също е лошо. Ние се опитваме да сме най-добрите и приемаме наказанията. Но погледнете как третират останалите, това ме разочарова."

"Изглежда при един рефер се взема едно решение, а при друг, съвсем различно. Трудно разбирам някой отсъждания. Мисля, че това обърква всички. Това е опасно за играта. Играчите сега не знаят какво точно ще доведе до тяхното изгонване от мача. Реферската работа стана изключително трудна напоследък поради объркванията."

"Ако влизанията като на Компани се наказваха така преди 10 години, когато играех в Арсенал, щяха да ме гонят всеки мач. Но приемам тогава играта бе по-твърда. Само в Англия публиката ще аплодира не само нападателя, който вкара, но и защитникът, който отнеме топката. Това няма да го видите никъде по света. Но сега изглежда не може да влизаш твърдо. Трябва реферската комисия да внимава, за да не убие страстта към играта." 

  Сподели
81