Смолинг: Ще се завърна с гол срещу Ливърпул


И. Ангелов

Смолинг: Ще се завърна с гол срещу Ливърпул

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг си постави висока цел при своето завръщане в игра, което може да стане през уикенда срещу Ливърпул. 22-годишният английски национал отсъстваше в епичния мач срещу Челси за своя тим през последния кръг на Висшата лига. Победа срещу вечния съперник би сложил доста напрежение върху Сити и първото място.

Официалния сайт на Юнайтед цитира: "Определено работя много за ролята си при корнери и статични положения, за да мога да принасям и нещо в атака. Когато пристигнах ми казаха, че тук се разчита на голове от централните бранители. Ясно е, че Неманя Видич вкарва много, а да добавиш голове в арсенала си е ценно за защитник."

"Дано и аз продължа в този дух, тъй като имам попадения вече. Дано допринеса с много голове занапред. Не искам да се разчита само на нападателите за попаденията ни."

"Мисля, че ролята на централните защитници се промени напоследък. Свикнали сме да се браним срещу здрави, големи нападатели, или пъргави, бързи остриета. Но такива като Демба Ба и Боби Замора, както и много други в лигата, комбинират множество умения, което прави работата ни трудна."

"Това е и главната причина да виждаме толкова голове напоследък."

  Сподели
83