Манчини: На път сме да станем шампиони


Н. Гавазов

Манчини: На път сме да станем шампиони

Роберто Манчини смята, че е от много важно значение факта, че след трудния месец януари воденият от него отбор се намира на върха в таблицата за класиране на Висшата лига на Англия. Както е известно, италианският специалист нееднократно заяви, че първите 30 дни на новата година ще са най-трудни, заради отсъствието на братята Туре.

Думите на наставника на „гражданите" се потвърдиха, а положението стана критично след като Компани и Балотели бяха дисквалифицирани с по четири мача, а Давид Силва получи контузия.

Сити бе изхвърлен от Купата на Англия и Карлинг Къп, освен това загуби мачовете си от Висшата лига срещу Съндърланд и Евертън, преди да победи Фулъм и да изпревари отново Юнайтед на върха в класирането.

Манчини скоро ще има на разположение всички свои играчи и италианският специалист е убеден, че това ще помогне на тима му да стане шампион.

„Много е важно, че в момента сме на върха в класирането. През сезона знаем, че ще имаме трудни моменти и аз не смятам, че януари беше лош месец. Но беше труден, защото имахме наказани и контузени играчи. Ако един отбор има тези проблеми е ясно, че не винаги може да играеш добре. Важното е, че сега сме отгоре и не мислим какво правят другите отбори. Юнайтед може да спечели всичките си мачове - той е силен колкото нас. Но аз не смятам, че може да мислим какво правят те", заяви Манчини за Sky Sports.

 

  Сподели
78