Джонсън: Суарес ще ни помогне да оцелеем срещу Юнайтед


Н. Гавазов

Джонсън: Суарес ще ни помогне да оцелеем срещу Юнайтед

Защитникът на Ливърпул Глен Джонсън смята, че силата на характера на Луис Суарес ще бъде от полза за отбора, който в събота е изправен пред жестока битка на „Олд Трафорд". Както е известно, уругвайският национал се завърна в понеделник след изтърпяване на наказание от осем мача за расистки обиди спрямо защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.

Присъствието на Суарес през 24-те минути на играта си срещу Тотнъм бе веднага забелязано - нападателят удари в корема Скот Паркър, а по-късно изпусна изгодно положение за отбелязване на гол. Одобрителните възгласи на феновете от „Анфийлд" обаче ще бъдат заменени от една враждебна атмосфера на „Олд Трафорд", когато „червените" ще трябва да се изправят срещу своя исторически съперник.

Традиционно огнената среща между двата най-успешни клуба в Англия ще бъде подложена на още по-внимателен анализ, когато Суарес се изправи лице в лице с Евра. Но Джонсън е убеден, че след като е бил изолиран в продължение на шест седмици, 25-годишния нападател ще бъде отново запален върху това да покаже най-доброто от себе си във футбола.

„Олд Трафорд" е едно трудно място за игра. Но Луис има силен характер и той ще се старае с действията си да се говори само за футбол. Това е фантастичен играч, който дълго време не е бил на терена, но сега е готов отново да вкарва. Суарес е нужен на отбора", заяви Глен Джонсън за Sky Sports.

 

  Сподели
81