Вилаш-Боаш: Съдията промени хода на мача


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Съдията промени хода на мача

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш разкритикува решенията на рефера Хауърд Уеб по време на равенството 3:3 с Манчестър Юнайтед в среща от 24-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, „сините" имаха пълен контрол върху срещата на „Стамфорд Бридж", когато автоголът на Джони Еванс през първото полувреме бе последван от попадения на Хуан Мата и Давид Луис малко след почивката.

Юнайтед обаче получи две дузпи, които Уейн Рууни реализира, а малко преди последния съдийски сигнал Чичарито материализира настойчивостта на съотборниците си. Според наставника на Челси, спорното решение на Уеб да присъди втората дузпа е променило хода на мача.

„Втората дузпа беше много, много съмнителна. Не знам дали Уеб видя положението от правилния ъгъл, но той компенсира Юнайтед. Като цяло, начина по който го направи е неправилен. Това беше съмнително решение и то промени хода на мача. Очакваме в най-важните си двубои да бъдем обслужвани от топ-рефери, но това не се случва. И в двата мача срещу Юнайтед съдиите повлияха върху резултата", заяви Вилаш-Боаш.

 

  Сподели
75