Сър Алекс: Вярвам в Де Хеа


Н. Гавазов

Сър Алекс: Вярвам в Де Хеа

Сър Алекс заяви, че играта на Давид де Хеа е следена най-внимателно, защото испанецът е играч на Манчестър Юнайтед. С тези свои думи шотландският специалист не само защити своя страж, но подчерта, че натискът върху водения от него отбор винаги е бил голям, заради очакванията към тима.

Де Хеа е на път да вземе участие в двубоя срещу Челси в неделя само осем дни след изпълнението си в Купата на Англия, с което допринесе за загубата от Ливърпул. Това не се случва за първи път на закупеният за 18 милиона паунда бивш играч на Атлетико Мадрид и той продължава да търпи критики от специалистите за неспособността си да командва в наказателното поле.

Въпреки това, Сър Алекс смята, че на проблема нямаше да бъде толкова голямо внимание, ако 21-годишният футболист защитаваше цветовете на друг клуб.

„Когато допуснеш грешка в Юнайтед, тя се осветява и може да бъде малко преувеличена. Това са грешки, които всеки допуска. Той ще достигне зрялост и ще се адаптира към английския футбол. Много е трудно да замениш Едвин ван дер Сар и Петер Шмайхел. Те са може би двама от най-великите вратари през последните 40 години. Открих, че е много трудно да ги заменя. Ето защо посегнахме към един млад човек, който ще се развива и усъвършенства, защото има потенциал", заяви Сър Алекс за Radio Sky Sports News.

  Сподели
74