Юнайтед - Ливърпул: Войната продължава


Н. Гавазов

Юнайтед - Ливърпул: Войната продължава

Независимо от неотдавнашните мирни преговори, противопоставянето между двата исторически съперника Манчестър Юнайтед и Ливърпул продължава не само на футболния терен. Както е зивестно, в края на миналия месец мърсисайдци изхвърлиха шампионите от Купата на Англия, постигайки победа с 2:1. До този двубой в английския футбол се разрази скандал с участието на Луис Суарес и Патрис Евра, последствията от който бе наказанието на уругвайския национал.

По-рано Ливърпул съкрати квотата за запалянковците на Юнайтед за последните два мача на „Анфийлд", аргументирайки се с мерки за безопасност, което накара ръководството на „червените дяволи" да се обърне към Футболната асоциация на Англия (ФА), но проблема така и не успя да бъде разрешен.

Сега Юнайтед предприе ответните действия. В клуба от „Олд Трафорд" решиха да съкратят квотата за запалянковците на гостите за двубоя Манчестър Юнайтед - Ливърпул от 3 100 до 2 100.

Мачът, който е част от 25-я кръг на висшата лига на Англия ще се играе на 11 февруари от 14:45 часа българско време. Тогава изтича наказанието на Луис Суарес, чието завръщане ще стане именно в дербито между двата исторически съперника.

 

  Сподели
86