Вилаш-Боаш: Не заслужавахме да загубим


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Не заслужавахме да загубим

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш преживя истински кошмар снощи на „Либърти Стейдиъм", виждайки как неговият отбор с последни издихания се добра до 1:1 срещу новака Суонзи. Сините, които завършиха мача с десет човека след изгонването на Ашли Коул, доминираха през цялото второ полувреме, но по всичко изглеждаше, че ще напуснат Южен Уелс с празни ръце, благодарение на гола на Скот Синклер срещу бившия си клуб.

В третата минута на добавеното четириминутно продължение удар на Босингва намери пътя към мрежата зад Мишел Ворм, след като преди това топката се отклони от крака на Нийл Тейлър.

Според Вилаш-Боаш, попадението е награда от съдбата за добрата игра на неговите възпитаници.

„Мисля, че второто полувреме беше много по-различно от първата част. След почивката бяхме по-уверени и причинихме на Суонзи много проблеми, чрез постоянен натиск. Преди това оставихме територия на противника и освободихме много пространства. Голът им дойде в най-лош за нас момент, когато започнахме да се поправяме", заяви Вилаш-Боаш.

„Голът е награда за това, което направи отбора, но ние сме неудовлетворени, защото ако бяхме играли така през първото полувреме, щяхме да спечелим играта", каза още наставникът на „сините".

Вилаш-Боаш коментира и картона на Коул, което означава, че защитникът ще пропусне сблъсъка с Манчестър Юнайтед този уикенд.

„Първото му наказание бе справедливо, но с втория трудно бих се съгласил, защото всичко с разви на голяма скорост. Мисля, че нямаше достатъчно контакт с Дайър, а се видя, че веднага след това играча на Суонзи се изправи. Ашли е един от ключовите ни играчи и отсъствието му ще бъде огромна загуба за нас", допълва португалският специалист.

 

  Сподели
69