ФА повдигна обвинения срещу Кабайе


Н. Гавазов

ФА повдигна обвинения срещу Кабайе

Срещу полузащитника на Нюкасъл Йохан Кабайе бяха предявени обвинения в жестоко поведение по отношение на защитника на Брайтън Адам Ел-Абд по време на неотдавнашната среща между дата отбора от 4-я кръг на Купата на Англия, в която „свраките" загубиха с 0:1 и по този начин изхвърчаха от най-стария турнир в света.

Реферът на мача пропусна този епизод и според правилата, Футболната асоциация на Англия се зае с нещата, повдигайки обвинения срещу французина, който до 18:00 часа на днешния днес трябва да отговори на отправените му обвинения.

„Кабайе е замесен в инцидент с участието на Адам Ел-Абд от Брайтън по време на срещата от Купата на Англия на „Амекс Стейдиъм" в събота 28 януари. Играчът има срок до 18:00 часа във вторник, 31 януари 2012 година да отговори на обвиненията", се казва в изявление на ФА, изпратено вчера до Нюкасъл.

Ако 26-годишният Кабайе се съгласи с отправените му обвинения, той автоматично ще бъде дисквалифициран за три мача, което означава, че няма да може да помогне на отбора си в двубоите срещу Блекбърн, Астън Вила и Тотнъм, които са в рамките на Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
154