Рууни: Наближава краят на сезона, а там са трофеите, които ни очакват...


Н. Гавазов

Рууни: Наближава краят на сезона, а там са трофеите, които ни очакват...

Уейн Рууни е убеден, че Манчестър Юнайтед ще придобие нужната топ форма, за да завърши сезона на мястото, което отговаря на амбициите на клуба. Както е известно, „червените дяволи" навлязоха в труден период от тежки мачове, за които самият мениджър Сър Алекс Фъргюсън каза, че ще определят в каква посока ще поемат надеждите на отбора за спечелване на титлата.

Първият мач от тежката серия завърши с отлична победа срещу Арсенал в неделя. Сега на шампионите предстои да се отправят към родния за Рууни Мърсисайд, за да се изправят срещу Ливърпул в мач от четвъртия кръг на Купата на Англия, а след това предстоят гостувания на Челси и Тотнъм от Висшата лига на Англия, както и двубой отново срещу Ливърпул, но този път на „Олд Трафорд".

Изоставайки от лидера Манчестър Сити на три точки, хората на Сър Алекс добре знаят, че нямат право на грешки, а Уейн Рууни, който се намира в своя седми сезон с фланелката на „червените дяволи" е уверен, че пикът в представянето на Юнайтед тепърва предстои.

„Ние винаги сме се наслаждавали на тази част от сезона. След като навлезем в новата година и виждаме малко повече светлина в края на тунела. Всеки мач е важен за нас и не искаме да губим точки. В отбора чувстваме, че точно сега сме най-добри, защото наближава края на сезона, а там са трофеите, които ни очакват. Ето защо ще останем фокусирани върху представянето", заяви Рууни за Sky Sports.

Единственото хубаво нещо за шампионите е, че те се намират в средата на един необичаен за тях период, в който играят по дин мач на седмица. Рууни смята, че това също е от полза за отбора.

„Това действително е един необичаен период - да играеш по един мач на седмица. Тренираме усилено и ще се възползваме от ситуацията. Знаем какво трябва да направим - да се подготвим по най-добрия начин и само тогава може да постигнем резултатите към които се стремим", завършва Уейн.

 

  Сподели
180