Челси е близо до трансфер на белгийски национал


Н. Гавазов

Челси е близо до трансфер на белгийски национал

Челси е близо до това да попълни редиците си с втори играч през зимния трансферен прозорец. Става дума за младия нападател на Генк Кевин Де Брюйне. 20-годишният футболист е в полезрението на „аристократите" от лятото и до кря на седмицата може да стане играч на „сините", след като в понеделник генералният директор на белгийския клуб Дирк Деграен пристигна в Лондон, за да преговаря за трансфера му.

„Дирк Деграен се намира в Лондон и очакването е, че трансферът на Де Брюйне ще бъде завършен тази седмица. Предполагаме, че Кевин ще премине в Челси и след това ще доиграе сезона в Генк.

Според специалистите, сделката се оценява на 8-8,5 милиона паунда, които ще бъдат изплатени на Генк след края на сезона.

Де Брюйне се присъедини към Генк на 14-годишна възраст и само след три сезона направи своя дебют за първия отбор на клуба, помагайки да спечели титлата в първенството на страната.

През 2010 година Кевин дебютира и за националния отбор на Белгия и е смятан за едно от големите дарования на страната си. Той вече игра срещу Челси в Шампионската лига и ако сделката факт, Де Брюйне ще стане третия белгийски играч след Лукаку и Куртоа, който пристига на „Стамфорд Бридж".

 

  Сподели
86