Сър Алекс: Доволен съм от играта на отбора


Н. Гавазов

Сър Алекс: Доволен съм от играта на отбора

Наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън високо оцени настройката и качеството на играта, която неговите възпитаници демонстрираха във вчерашния двубой срещу Арсенал на „Емирейтс". Както е известно, в среща от 22-я кръг на Висшата лига на Англия „червените дяволи" победиха с 2:1 „артилеристите" и по такъв начин шампионите продължиха да оказват натиск върху Манчестър Сити.

„За нас беше много важно да победим, особено след като Сити спечели своя мач, но най-приятното е това, как ние победихме. Мисля, че постигнахме успеха, показвайки игра в правилното русло, демонстрирахме горещ футбол, с много добро настроение, с вяра в собствените сили и аз се радвам да видя всичко това на този етап на сезона", заяви след мача Сър Алекс.

„Арсенал излезе през второто полувреме решен да се бори и в първите 15 минути ни провървя много. Но в контраатака изглеждахме много опасно и можехме да вкараме на няколко пъти. Казах преди мача, че на нас ни предстоят четири важна мача - с Арсенал, Челси, Тотнъм и Манчестър Сити. Едната игра вече мина. Това, което сме длъжни да направим е да не допуснем „гражданите" да се отдалечат от нас. Футболът е забавна шега. Мачът на Сити показва, че може да се случи всичко и до края на сезон нещата могат да се променят. Длъжни сме да ги държим под око", допълва наставникът на Юнайтед.

Шотландският специалист не пропусна да отбележи също така и играта на Дани Уелбек, чийто удар донесе трите точки за шампионите.

„Дани игра фантастично. Неговият КПД бе великолепен. През цялото време той висеше над защитниците и ги притесняваше. Можеше да вкара пет гола - три-четири пъти проби добре, но не му провървя. Но той вкара важен гол и продължава да попълва своята голмайсторска сметка. За 21-годишно момче Дани игра великолепно", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
103