Тотнъм изпусна шанса си на Етихад Стейдиъм и загуби (видео)


И. Ангелов

Тотнъм изпусна шанса си на Етихад Стейдиъм и загуби (видео)

Отборът на Манчестър Сити прие Тотнъм на "Етихад Стейдиъм" в пореден кръг от Висшата лига на Англия днес. Срещата завърши при резултат 3:2, но домакините бяха повели с 2 попадения преди връщането на Тотнъм в мача. С изключителен гол се отчете Гарет Бейл, който матира Джо Харт с удар от далечно разстояние. Дузпа в последната минута на мача реши срещата в полза на "гражданите".

Първото полувреме на "Етихад" бе равностойно, въпреки повечето шансове за гол пред вратата на Тотнъм. Двата тима играха предпазливо, но се отвориха през втората част. Тук паднаха всички голове. В 56-ата минута Силва подаде топката по земя на пътя на Самир Насри точно срещу Брад Фридъл, и бившият играч на Арсенал изстреля мощен удар през вратаря за 1:0.

Още в 59-ата минута след корнер Джеко отклони топката към Джолиън Лескот, който се бореше със Скот Паркър в наказателното. Англичанинът падна върху топката и я бутна погрешка към вратата си. Попадението бе записано на сметката на защитника на Сити. В следващата атака Дефоу върна попадение. След дълго подаване и грешка в отбраната на Сити, той преодоля Джо Харт и вкара на празната врата.

В 65-ата минута станахме свидетели и на най-красивото попадение днес. Арън Ленън напредна и пусна топката към Гарет Бейл, който запрати фалцов удар извън обсега на Джо Харт. До края на мача Дефоу можеше да реши срещата в полза на своите, но пропусна сам срещу опразнената врата от по-малко от 2 метра. 

В 94-ата минута Ледли Кинг допусна страхотна грешка, фаулирайки Балотели в наказателното поле. Италианецът пое отговорността да изпълни дузпата и вкара изкючително хладнокръвно. Интересното е, че играча можеше да бъде изгонен около 83-ата минута, когато настъпи Скот Паркър по главата. В случая Хауърд Уеб реши, че това е станало случайно.

     

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
97