Венгер: Всичко зависи от нас


Н. Гавазов

Венгер: Всичко зависи от нас

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер пред срещата от 22-я кръг на Висшата лига на Англия с Манчестър Юнайтед отбеляза, че изходът на срещата зависи изцяло от неговите футболисти. Френският специалист подчерта също така, че двубоите между двата тима винаги са били специални и са предизвиквали интерес в цялата футболна общественост.

„Всичко си остава както преди - мачовете срещу Манчестър Юнайтед за нас винаги са били много специални. Единствено в последните пет-шест години във Висшата лига на Англия се появиха и други съперници - Челси, Ливърпул и Манчестър Сити. Но нашите срещи с Юнайтед и до този момент предизвикват огромен интерес в целия свят", заяви Венгер, припомняйки края на 90-те и началото на новия век, когато двата тима доминираха в английския футбол.

„Ние и до този момент сме сериозна сила във Висшата лига на Англия, ако нашите ключови играчи са в строя разбира се. И близкият мач с Юнайтед е римейк, който всички очакват. Именно в такива двубои трябва да докажем на какво сме способни. Ние сме в такова положение, че не бива да губим точки. Но те играят много плътно в полузащита с мощна комбинативна игра и хващат съперниците си на контраатака. Но миналата година Арсенал победи Манчестър Юнайтед. Не виждам, защо това да не се случи и сега. Всичко зависи от нас", завършва френският специалист.

 

  Сподели
100