Рууни: Мачът с Арсенал няма да е съревнование между мен и Ван Перси


Н. Гавазов

Рууни: Мачът с Арсенал няма да е съревнование между мен и Ван Перси

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни в навечерието на неделния мач от 22-я кръг на Висшата лига на Англия подчерта: предстоящият мач не е противопоставяне между него и лидера на атаката на „артилеристите" Робин Ван Перси. Както е известно, двамата футболисти през този сезон отбелязаха 40 гола във всички турнири (22 пъти се отличи холандеца и 18 неговият английски колега) и според повечето специалисти, изходът на срещата ще бъде предопределен от това, кой от двамата нападатели ще изиграе срещата по-добре.

„Този мач не е противопоставяне между мен и Ван Перси. Става дума за нашата игра с Арсенал. Ето върху това трябва да се фокусираме. В лигата има много топ-снайперисти. Ван Перси, Серхио Агуеро и Якубу Айгбени играят много добре", цитира Sky Sports думите на Рууни.

„Ван Перси вкара достатъчно много голове, провеждайки много силен сезон. Именно от негов неделя ще дойде най-голямата опасност от Арсенал. Ван Перси и Рамзи са двама футболисти, които определят играта на „артилеристите" през сезона", каза още Уейн.

В срещата от първия кръг през август Юнайтед разгроми отбора на Арсен Венгер с 8:2, а Рууни, който игра тогава на „Олд Трафорд" се отчете с хттрик. По този повод нападателят призна, че никой в неговия отбор не е предполагам подобен успех.

„Да, това беше отличен ден за нас и много лош за тях. Да победиш с 8:2 Арсенал, който има такива играчи, история и треньор - на практика е голям резултат. Разбира се, не предполагахме, че ще се случи това. И знам добре, че това повече ням да се повтори. Просто така се развиха нещата. Всеки път, когато отивахме в атаката създавахме положения и вкарвахме. Тогава изобщо не мислех, че твори история. Аз просто исках да вкарам колкото е възможно повече голове. Може би след последния съдийски сигнал разбрахме каква победа сме постигнали", допълва Рууни.

След загубата Арсенал излезе на трансферния пазар и успя да усили състава си. Отборът на Венгер започна да се движи нагоре в турнирната таблица и в момента се намира само на четири точки от четвъртия Челси. Но „артилеристите" изостават лидера Манчестър Сити на 15 точки и на 12 от Юнайтед. Рууни не смята, че лондончани могат да бъдат отписани от борбата за титлата.

„Този мач бе за тях не единичен резултат, а стана отражение на това, как те започнаха сезона. Те не постигнаха резултата, който желаеха и за това говори преструктурирането на състава. И от този момент спечелиха много мачове - нещо, на което са способни всички отбори под ръководството на Арсен Венгер. Така че не бива да ги отписваме от сметките. По силите им е да направят реален скок и аз продължавам да смятам, че ние, Сити и Тотнъм сме трите главни претендента за титлата, но Челси и Арсенал все още могат да кажат своята дума", споделя Рууни.

„Тотнъм и Сити са нови сред лидерите в турнира. В предишните години нашите конкуренти постоянно бяха Челси, Арсенал и Ливърпул. Това е плюс за лигата, защото сега много отбори ще могат да спечелят титлата", допълва Уейн.

Нападателят заяви също така своите намерения да продължи да изпълнява 11-метрови наказателни удари, независимо от това, че последните му два опита бяха неуспешни.
„Аз ще продължавам да ги бия. Такива неща се случват. Важното е да не се отчайваш. Не е много приятно, но това не е нещо, от чието повторение аз се страхувам" завършва Рууни.

 

  Сподели
93