Минимална победа над последния и Сити запази лидерството


И. Ангелов

Минимална победа над последния и Сити запази лидерството

В пореден кръг от Висшата лига на Англия лидерът в класирането Манчестър Сити успя да надделее на гости на Уигън с 1:0 и да запази лидерството пред Манчестър Юнайтед с 3 точки. "Гражданите" обаче не предложиха нищо забележително на терена, като дори бяха по-слабия тим на терена в по-голямата порция от мача.

Ман Сити започна силно и стигна до попадение от статично положение. В 22-ата минута Джеко се извиси и вкара с глава подаването на Силва. Последващите 10-тина минути бяха силни за Сити, но след тях те изпуснаха инициативата напълно и до последните 10 изобщо не изглеждаха фактор в срещата. 

В 69-ата минута Джо Харт стана герой за своите след като спаси изключително положение. Домакините изглеждаха добре, но останаха без попадение в срещата и евентуално Сити създаде още няколко ситуации в края на мача. Джеко и Агуеро бяха близо до ново попадение. Интересен момент бе една върната топка към вратаря на домакините Ал-Хабси, който финтира Агуеро по прекрасен начин и изнесе топката за атака на своите.

Друг куриоз бе появата на Недум Онуоха за Манчестър Сити. Според информациите той е на крачка от напускането на тима, след като дълго време не е стъпвал на терена за Сити. В крайна сметка 1:0 бе достатъчен резултат за Манчестър Сити.

  Сподели
189