Манчини: Манчестър Сити в момента е отслабен


Н. Гавазов

Манчини: Манчестър Сити в момента е отслабен

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини смята, че воденият от него отбор се намира в труден период. Както е известно, тази вечер „гражданите" ще гостуват на борещия се за своето оцеляване Уигън. Двубоят, който е част от програмата на 21-я кръг на висшата лига на Англия идва след като лидерът в класирането записа само една победа в последните си пет мача, в които регистрира загуби от Манчестър Юайтед и Ливърпул.

Сложността на срещата тази вечер се допълва и от факта, че „гражданите" имат проблеми в кадрово отношение заради контузени и наказани играчи, както и такива, които в момента изпълняват ангажиментите си към своите национални отбори в Купата на Африка - Давид Силва, Коло и Яя Туре, Венсан Компани и Марио Балотели.

„Единствено Барселона може да се справи с толкова много загуби на футболисти. Манчестър Сити - не. Вероятно, след четири-пет години да го направим, но в момента това е невъзможно. Когато преди месец казвах, че декември и януари ще бъдат най-важните месеци в сезона, повярвайте ми, аз знаех какво говоря. Всеки сезон, във всеки отбор има спадове. Сега загубихме важни играчи. На практика, Манчестър Сити в момента е отслабен", зави Манчини за Sky Sports.

 

  Сподели
104