Битката между Сити и Ливърпул продължава и извън терена


Н. Гавазов

Битката между Сити и Ливърпул продължава и извън терена

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард изрази своето несъгласие с мнението на наставника на „гражданите" Роберто Манчини, който е уверен, че защитникът на мърсисайдци" Глен Джонсън е заслужавал да бъде изгонен за потенциално опасна игра срещи Джулиън Лескът. Както заяви след снощната среща италианския специалист, въпросният инцидент е много по-опасен, отколкото влизането на Компани в Нани в мача от Купата на Англия с Манчестър Юнайтед, в който белгийският бранител получи директен червен картон.

Капитанът на Ливърпул изрази своето несъгласие с мениджъра на „гражданите".

„Аз съм изненадан от поведението на Манчини. Той обвини Уейн Рууни за това, че е оказал натиск върху съдията, а сега сам иска наказание за еди от нашите играчи. Глен си игра абсолютно точно за топката и не разбирам какво иска мениджъра на Сити", цитира Sky Sports думите на Джерард.

Не закъсня и отговора на Манчини, който поиска червен картон за Джонсън.

„Джерард може да си говори каквото си иска и мисли. Няма никакво значение кой с енамира в такава ситуация - Джонсън или някой друг играч. Важен е самия прецедент. След срещата Джерад дойде при мен и започна да изявява някакви претенции. Но аз смятам, че влизането на Джонсън е много по-опасно, отколкото този, за който изгониха Компани и поради това, решението на арбитъра трябваше да бъде също толкова строго. Аз говоря това, което винаги съм мислил и винаги това правя. Не става дума за кой футболист става дума, дали за Джерад или който и да е друг", заяви от своя страна Манчини.

  Сподели
108