Юнайтед и Ливърпул започват безпрецедентни за Англия преговори


Н. Гавазов

Юнайтед и Ливърпул започват безпрецедентни за Англия преговори

Двата гранда на английския футбол - Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще предприемат безпрецедентни действия, с които ще се опитат да изгладят влошените си отношения. Както е известно, „червените дяволи" и мърсисайдци ще играят в четвъртия кръг на Купата на Англия, като този мач ще се състои на 28 или 29 януари. Още повече, че това ще бъде първата среща на Луис Суарес след наложената му дисквалификация от осем мача свързана с известния скандал на расистка основа със защитника на Юнайтед Патрис Евра.

Ливърпул е обезпокоен от възможно напрежение около и по време на самата среща, която ще се състои на „Анфийлд", поради това те са предложили на Манчестър Юнайтед да бъдат проведени мирни преговори и да се изгладят отношенията между клубовете, а срещите да завършат със съвместна декларация. Представителите на шампионите са приели предложението на своя исторически съперник.

По време на тези преговори, които най-вероятно ще започнат в края на тази или началото на следващата седмица ще бъде обсъдено количеството запалянковци на Юнайтед, които могат да дойдат на „Анфийлд" за мача между двата тима в края на януари. През октомври Ливърпул оряза квотата от 3 000 на 1 960, но сега съществуват индикации, че Юнайтед ще получи 6 000 билета за своите привърженици.

 

  Сподели
87