Манчини: Ще протестираме срещу картона на Компани


Н. Гавазов

Манчини: Ще протестираме срещу картона на Компани

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини даде своя коментар за срещата от третия кръг на Купата на Англия срещу Манчестър Сити на „Етихад Стейдиъм". Както е известно, „гражданите" загубиха с 2:3 от своя градски съперник и по такъв начин отпаднаха от най-стария футболен турнир в света.

„Нека не говорим за съдийството. По-добре е да поговорим за играта. Започнахме лошо двубоя, а ситуацията с Компани ни подейства като студен душ. Щастлив съм, че моите играчи проведоха фантастичен мач. Те играха много силно през второто полувреме и бяхме близо до изравняване на резултата. Вкарахме два гола, но след това изпуснахме своите положения. Но не позволихме на противника си да създаде повече положения", заяви Манчини за ВВС.

Италианският специалист предупреди също така, че ръководството на клуба ще подаде апелация срещу червения картон на Венсан Компани. Както е известно, белгийският защитник влезе с двата си крака в Нани, отнемайки топката на португалеца и по такъв начин предотврати опасна контраатака на гостите. Бранителят не докосна полузащитника на „червените дяволи", но съдията Крис Фой сметна, че положението е опасно и показа директен червен картон на Компани.

Манчини смята, че реферът е постъпил несправедливо към неговия футболист.

„Ние ще подадем апелация. Уверен съм, че ще я спечелим", допълни италианският специалист.

Това е второ изгонване за Компани от началото на сезона. Ако Футболната асоциация на Англия не приеме апелацията на Сити, защитникът е изправен пред това да пропусне следващите четири мача на своя отбор : двата двубоя срещу Ливърпул от Купата на Лигата и сблъсъците срещу Уигън и Тотнъм от Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
86