Юнайтед изхвърли Сити от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Юнайтед изхвърли Сити от ФА Къп (видео)

Поредното манчестърско дерби в Англия завърши с нова победа за Манчестър Юнайтед на "Етихад Стейдиъм". След победата в Къмюнити шийлд и загубата на "Олд Трафорд", в третото дерби за кампанията отново "Червените дяволи" надделяха с 3:2, този път като гост, като на полувремето изглеждаше, че резултатът ще е катастрофален за "гражданите", които се върнаха по-силни след почивката и почти стигнаха до преиграване.

Всичко започна с гол на Уейн Рууни в 10-ата минута. Той и Валенсия разиграха топката в центъра, като се стигна до центриране на крилото, което Рууни засече с глава. Топката се отклони от горната греда и влезе във вратата по красив начин. 2 минути по-късно бе изгонен капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани. Той влезе остро в краката на Нани, но заслужаваше най- много жълт картон за това. Крис Фой прецени да изгони играча и да остави Сити с човек по-малко рано в 12-ата минута.

Това понижи самочувствието на домакините и Юнайтед се възползва в 30-ата минута - Дани Уелбек вкара фамозен гол със завъртане, след което в 40-ата Уейн Рууни отново се разписа от дузпа. Дани Уелбек бе повален в наказателното, Рууни пропусна дузпата, но добави с глава за гола. Така на полувремето при 3:0 Юнайтед се отпусна, а Манчини направи 2 смени за своите.

Това подейства и "гражданите" стигнаха до 2 попадения, дело на Коларов от свободен удар в 48-ата минута и Агуеро в 64-ата след неразбирателство в отбраната на Юнайтед. Това бе всичко в мача въпреки натиска на Сити до края на срещата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
89