Дрогба няма да играе за Челси в Купата на Лигата


Н. Гавазов

Дрогба няма да играе за Челси в Купата на Лигата

Нападателят Дидие Дрогба няма да играе за Челси в срещата от 3-я кръг за Купата на Англия срещу Портсмут в неделя, решавайки предварително да се отправи за националния отбор на Кот Д'Ивоар за подготовка за Купата на Африканските нации, съобщава новината The Guardian.

Както е известно, турнирът започва на 21 януари в Габон и Екваториална Гвинея и всеки национален отбор, който участва в него, очаква своите футболисти две седмици от датата на откриването на първенството. В същото време, за разлика от останалите европейски страни, в Англия няма зимна пауза и клубовете се опитват по всякакъв начин да задържат играчите си и да използват максимално услугите им.

Така например, Манчестър Сити и Арсенал вече изпратиха писма с молба до Футболната федерация на Кот Д'Ивоар да бъде позволено на братята Туре и Жервиньо да играят в срещите против Юнайтед и Лийдс съответно. Дрогба обаче реши да се присъедини към националния си отбор навреме и очевидно, нападателят не обърна внимание на думите на Вилаш-Боаш, че португалецът смята да „направи всичко възможно", за да отсрочи участието на Дидие в турнира.

The Guardian прави своя извод, че реакцията на Дрогба е разбираема, след като той не взе участие в последната среща на „сините" с Уулвс, когато бе обявено, че има лека травма.

 

  Сподели
105