Убеждават Ливърпул да не обжалва наказанието на Суарес


Н. Гавазов

Убеждават Ливърпул да не обжалва наказанието на Суарес

Организацията FARE (Football Against Racism in Europe), която води борба с расизма във футбола, настойчиво посъветва Ливърпул да не подава апелация относно наказанието от осем мача на Луис Суарес. Както е известно, Футболната асоциация на Англия публикува доклад от 115 страници, в който обоснова решението си да наложи подобна санкция на уругвайския нападател за обидите му на расистка основа срещу защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.

Сега ръководството на мърсисайдци има срок до 13 януари да подаде апелация срещу наказанието на своя играч. Но изпълнителният директор на FARE Пиар Поуар, призова Ливърпул да не предприема никакви подобни действия и да се примири с наказанието.

Според Поуар, мърсисайдци са изправени пред опасността, ако обжалват наказанието на Суарес, да навредят на репутацията си в световен мащаб. FARE смята за неправилни действията на Ливърпул да защитават с всички сили своя играч, особено на фона на доказателствата в публикувания снощи отчет, от който става ясно, че ФА има пълното право да санкционира Луис, който на всичкото отгоре получи минималното за подобно деяние наказание от осем мача.

 

  Сподели
80