Гари Невил: Висшата лига никога не е била по-добра


И. Ангелов

Гари Невил: Висшата лига никога не е била по-добра

Легендарният капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил се изказа за качеството на Висшата лига на Англия напоследък. Той говори пред Daily Mail в неделя, като изданието цитира бившия десен бек на "Червените дяволи": "Преди играчите се пенсионираха, ставаха коментатори, и разказваха как по тяхно време всичко е било по-добро."

"Аз мисля точно обратното. Ново поколение играчи излезе на сцената в последно време и като добавим топ звездите от чужбина, това прави най-добрият сезон на Висшата лига досега."

"Никога преди не са се акумулирали толкова точки между първите 6 тима в този период. Само сезонът през 2005, когато Челси спечели лигата, се доближава."

"Тази статистика казва, че топ 6 е по-силен от когато и да е било преди. Има голям дуел за титлата - Тотнъм участва. Но все пак мисля, че титлата ще е в Манчестър. Не може да отпишем никого въпреки това."

"Фактът, че два от отборите сред Тотнъм, Ливърпул, Челси и Арсенал няма да играят в Шампионска лига, е нещо, което също говори за класата в лигата. Това е състезание на второ ниво и дига летвата допълнително."

  Сподели
72