Коул: Уволнението на Анчелоти беше грешка


Н. Гавазов

Коул: Уволнението на Анчелоти беше грешка

Полузащитникът на Ливърпул Джо Коул, който в момента играе под наем за Лил смята, че ръководството на Челси е постъпило неправилно, уволнявайки Карло Анчелоти от мениджърския пост на отбора. Както е известно, след края на миналия сезон във Висшата лига на Англия, италианският специалист бе уволнен от собственика на „аристократите" Роман Абрамович, въпреки че предишната година спечели титлата и Купата на Англия.

„Челси не за първи път се разделя с мениджъра си в най-ненужния момент. Достатъчно е да си спомним примера със Сър Алекс, на когото му трябваха пет години, за да започне да печели трофеи. Мисля, че нищо не пречеше на ръководството на лондончани да прояви повече търпимост. Играчите на Челси бяха впечатлени от Моуриньо и от останалите мениджъри след него, но на мен най-голямо впечатление ми направи Анчелоти", признава Джо Коул.

„Още на първата тренировка той не започна да ни налага собствените си упражнения, а предпочете да ни погледа и да разбере, кое най-много ни се харесва. Атмосферата вътре в колектива беше впечатляваща и нека не се учудваме, че през 2009/10 спечелихме Висшата лига и Купата на Англия. Той е великолепен треньор и лично аз имах отлични взаимоотношения с него", каза още полузащитникът.

 

  Сподели
95