Наказанието на Суарес може да стане двуцифрено


Н. Гавазов

Наказанието на Суарес може да стане двуцифрено

Уругвайският нападател на Ливърпул Луис Суарес е изправен пред опасността да бъде дисквалифициран за общо десет срещи, съобщава новината Daily Mirror. Както е известно, играчът получи наказание от осем мача за расистка проява спрямо защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра, а вчера Футболната асоциация на Англия го намери за виновен в непристойно провинение след срещата с Фулъм, когато Суарес показа среден пръст на феновете на лондончани. За това си деяние нападателят бе санкциониран за един мач.

Опасенията на „Анфийлд" са свързани с това, че наказанието на Луис от 8 мача, може да бъде увеличено на 9 срещи и прибавяйки вчерашната санкция, пред уругваеца се очертава дълъг престой извън терените.

Предположенията са, че причина за допълнителна реакция от ФА може да се окаже начинът, по който Ливърпул реагира на новините за решението по случая „Евра". Тогава мърсисайдци излязоха с декларация на своя официален уебсайт, в която се твърдеше, че дисциплинарният орган на ФА е решил съдбата на Суарес, още преди да чуе неговата версия на изслушването.

 

  Сподели
75