Манчини изрева: Графикът ще ни съсипе!


Н. Гавазов

Манчини изрева: Графикът ще ни съсипе!

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини изрази безпокойството си от напрегнатия график на отбора си и също така призна, че неговите играчи са изправени пред сериозен тест на психическата и физическата си издръжливост след разочароващото равенство с УБА. Както е известно, след вчерашните резултати от 18-я кръг на Висшата лига на Англия, „гражданите" загубиха преднината си от две точки пред Юнайтед, след като за първи път от началото на сезона тима от „Етихад Стейдиъм" не успя да отбележи гол.

Нещата могат да станат още по-лоши, като се има предвид, че Сити в първия ден на Новата година Сити ще пътува до „Стейдиъм ъф Лайт" където ще се изправи срещу възраждащия се Съндърланд, а два дни по-късно хората на Манчини ще приемат Ливърпул.

„Аз изобщо не съм щастлив от тази ситуация. Разочарован съм, защото ние играем на 1 януари, след това на 3-ти, а Ливърпул играе на 29 декември и след това на 3-ти януари срещу нас. Това не трябва да е така. Не знам изобщо какъв е този график - добре де, може би е заради телевизията. Но той ще ни съсипе, но за да играем два пъти в рамките на 48 часа означава да запазим концентрацията си голяма. Юнайтед най-вероятно ще спечели следващият си мач и пътуването до Съндърланд ще е много трудно за нас. Все пак, аз запазвам своята увереност, че можем да си свършим добре работата. Важното е да имаме шансове за титлата в края. Ако искаме да я спечелим ще трябва да играем добре срещу Юнайтед - те са силен отбор, но ние също сме достатъчно силни, за да ги победим", цитира Sky Sports думите на Манчини.

 

  Сподели
80