На Острова: Бербатов е феноменален!


Н. Гавазов

На Острова: Бербатов е феноменален!

Не закъсняха коментариите в британската преса по отношение на великолепната игра на нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов при победата с 5:0 на неговия отбор срещу Уигън в мач от 18-я кръг на Премиършип. Както е известно, голмайсторът на Висшата лига на Англия за миналия сезон реализира хеттрик тази вечер на „Олд Трафорд", с който не само вдъхнови съотборниците си за блестящата им игра срещу „латиксите", но и постави доста въпросителни пред своя наставник, относно избора му на титулярен състав.

„Страхотна кондиция! Първият гол на Бербатов беше феноменален - толкова трудна топка, а българинът показа как може да излезе от всяко едно положение - прие снаряда в наказателното поле и запази хладнокръвие, заставайки между топката и Алкарас, след което се развъртя и проби мрежата на Ал-Хабси. Невероятно! Геният на Сър Алекс показа, че в отбора му няма „втори играчи", а всички са способни да се борят за титлата. Къде беше този „Манчестър Юнайтед 2" преди два месеца?", пита Eurosport, поставяйки оценка „10" на Бербатов - нещо, което медията избягва да прави.

Своето признание за великолепната игра на Бербатов даде и авторитетният сайт за футболни новини Goal.com., който постави оценка „9" на Митко за играта му тази вечер.

„Времето напоследък не е най-добро за българина, но той постави доста въпросителни пред своя мениджър, записвайки хеттрик с добре отбелязани голове. Първият дойде от близко разстояние, вторият вкара в типичния си стил, а третият от спокойно реализирана дузпа. Той бе и катализатор за повечето от създадените положения на своите", пише Goal.com.

"Хеттрикът на Димитър Бербатов вдъхнови Манчестър Юнайтед за победата с 5:0 над Уигън", пише пък Sky Sports, който определя българския нападател за Играч на мача и му поставя най-висока оценка - 8.5.

Както е известно, благодарение на своя успех тази вечер и грешната стъпка на Манчестър Сити срещу УБА, „червените дяволи" се изравниха с „гражданите" на върха и двата отбора вече имат равен брой точки - по 45.

 

  Сподели
74