Венгер е изправен пред дилема относно Ван Перси


Н. Гавазов

Венгер е изправен пред дилема относно Ван Перси

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е изправен пред едно от най-трудните си решения ш своята кариера, а именно - дали да използва звездата на отбора Робин шан Перси в мачовете до края на годината, с което да помогне на нападателя си да счупи шестгодишния рекорд на Алън Шиърър за най-много отбелязани попадения във Висшата лига на Англия ш рамките на една календарна година.

Както е известно, холандецът е само на два гола от постижението след като през миналата седмица срещу Астън Вила отбеляза 34-я си гол от началото на годината. Утре Арсенал ще приеме Уулвс ш мач от 18-я кръг на Премиършип, преди да направи кратко пътуване до „Лофтъс Роуд„ за да се изправи срещу КПР ш навечерието на Нова година - два мача, в които ако Венгер пусне холандеца, вероятността рекорда на Шиърър да падне е тшърде голяма.

В същото време, френският специалист осъзнава опасността от евентуална контузия, която би могла да сполети Ван Перси от участието му в прекалено много игри.

„Може ли той да играе в три мача за седем дни? Ще видим. Това ще бъде голямо предизвикателство за него, но ние ще направим оценка на ситуацията след всеки мач", каза Венгер.

„Вероятността да се контузи е голяма, а също и да се претовари. В Шампионската лига го оставих да си почине, но бяхме сигурни в класирането си. Той е голям играч и знае какво е важно и какво не, още повече, че е лидер на отбора„, допълва наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
97