Райън Гигс: Най-великият в Англия


И. Ангелов

Райън Гигс: Най-великият в Англия

Райън Гигс вкара в 20-тия си пореден сезон на Висшата лига за да подпечата статута си на най-великия играч на острова. Манчестър Юнайтед преодоля Фулъм на гости на "Крейвън Котидж" с 5:0, но не това бе изключителното през тази вечер. Не беше и липсата на Фулъм да се съпротивлява в отбрана. Това бе отклонената топка на Райън Гигс зад Дейвид Стокдейл.

Това бе първото попадение на Гигс за сезона, което не е забележително, но сега то означава, че ветеранът е вкарал във всеки от 20-те сезона на Висшата лига. Тази забележителна статистика е атестат за силата на легендата и затова той е оценен от множество от своите колеги. Легендата призна пред Sky, че се е съмнявал в продължаването на тази негова тенденция и рекорд:


голът срещу Лийдс тази година - Карлинг Къп

"Започнах да се притеснявам, че няма да вкарам тази година. Миналата година вкарах рано, така че нямаше защо да се притеснявам. Но сега съм щастлив за попадението. Един нападател би се радвал, така че и аз се радвам."

Разбира се аргументът, че уелсеца е лицето на Висшата лига дори без головете, е валиден и има своята почва, но попадението в сряда маркира статута на талисмана на английския футбол. Най-впечатляващото като аспект в играта на Гигс обаче е как той трансформира физическите си атрибути за позицията си:

През 1993 година Райън Гигс дебютира за Манчестър Юнайтед срещу Евертън на 3 март, като тогава той е лукаво крило с огромна техника и невероятна скорост. А този Гигс, който вкара срещу Фулъм бе обигран плеймейкър с особено чувство за пространствата и невероятен контрол над топката, който му позволява да диктува темпото на играта и да отключва отбраната на противника.


голът срещу Арсенал 1995 - ФА Къп

Бившият капитан на Уелс е най-декорираният и успешен играч в английския футбол и неговата история. Той има 12 първенства, 4 купи на ФА, 3 Купи на лигата и 2 Шампионски лиги във витрината си от медали. Този рекорд не споменава колко пъти е бил на второто място в тези състезания през годините, което също е важно.

Голям брой от талантливи играчи е бил свързван с Висшата лига през годините, но много от тях се местят или избледняват. Райън Гигс е там от основаването и до този ден той продължава да показва най-високо качество - той просто е най-великият сред всички играчи на Висшата лига.

www.givemefootball.com

 

  Сподели
259