Манчини: Заради Юнайтед трябва да побеждаваме във всеки мач


Н. Гавазов

Манчини: Заради Юнайтед трябва да побеждаваме във всеки мач

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини остана изключително щастлив от победата с 3:0 на своя отбор срещу Стоук Сити в мач от 17-я кръг на Висшата лига на Англия, благодарение на която „гражданите" ще посрещнат Коледа на върха в таблицата за класиране - за първи път от 1929 година насам. Успехът дойде благодарение на двете попадения на Серхио Агуеро и голът на Адам Джонсън, а в допълнение на статута на най-силен отбор в Премиършип е фактът, че „гражданите" загубиха само две точки на своя земя.

„Серхио вкара два гола, но всички футболисти играха добре. Аз съм щастлив да бъдем на върха, щастлив съм за нашите привърженици. Те ще прекарат една добра Коледа. Но както казах много пъти досега - най-важното е да останем на върха в остатъка на сезона. Заради Юнайтед трябва да продължаваме да печелим всеки един мач. Точно това трябва да правим за да останем на върха", заяви Манчини за Sky Sports.

Италианският специалист отбеляза също така, че всички отбори оттук нататък ще играят отбранително срещу неговия тим, по същия начин както това е правено срещу Манчестър Юнайтед.

„Това е нещо, което постоянно се случваше на Юнайтед. Всички играят срещу тях много затворено и не ги атакуват, защото дълго време Юнайтед бяха топ отбор. Вероятно сега срещу нас ще се играе по същия начин, защото някои отбори могат да имат проблеми, ако играят по-различно", допълва наставникът на Сити.

 

  Сподели
80