Венгер: Късметът ни помогна за успеха


Н. Гавазов

Венгер: Късметът ни помогна за успеха

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че отборът му е имал късмет в снощната среща с Астън Вила, в която „артилеристите" победиха своя съперник с 2:1. В мачът на „Вила Парк", който бе част от програмата на 17-я кръг на Висшата лига на Англия ще бъде запомнен и с това, че в него паднаха два рекорда - крилото на домакините Марк Олбрайтън отбеляза гол № 20 000 в Премиършип, а нападателят на Арсенал Робин ван Перси изравни клубния рекорд на Тиери Анри по отбелязани голове в една календарна година - холандецът откри резултата в 17-та минута на мача и попадението за него бе 34-то от началото на 20110та година.

Благодарение на снощната си победа Арсенал се изравни по точки с градския си съперник Челси, който днес ще се изправи срещу Тотнъм.

„Мога само да поздравя Вила. Те играха добре и дадоха всичко от себе си. Взехме три точки, които са жизненоважни за нас. Бяхме с малко късмет срещу Сити в неделя, а днес имахме в повече, което ни помогна за успеха. Но като цяло е важно, че победихме. Имахме две трудни гостувания, в които трябваше да дадем всичко. През първата половина контролирахме играта много добре. През втората част, когато Вила изравни изпаднахме в малко труден за нас период, след това обаче нормализирахме играта си, а в последните 15 минути на мача доминирахме", заяви Венгер за Sky Sports.

„Ако Вила продължава да играе по този начин, те бързо ще се изкачат нагоре в таблицата. Радостното е, че нашият дух е изключителен, защото се възстановихме от лошия си старт и сега отново сме силни", завършва мениджъра на Арсенал.

 

  Сподели
149