Сър Алекс: Голът на Бербатов е феноменален


Н. Гавазов

Сър Алекс: Голът на Бербатов е феноменален

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън остана във възторг от действията на своите възпитаници в мача им с Фулъм на „Крейвън Котидж", който бе част от програмата на 17- кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, действащият шампион на страната прегази лондончани и през всичките 90 минути на двубоя не остави никакви съмнения в превъзходството си, побеждавайки домакините с категоричното 5:0, с което отправи ясен сигнал към лидера в класирането Манчестър Сити, че битката за първото място тепърва започва.

Радостното е, че българинът Димитър Бербатов също даде своя принос за успеха на Юнайтед. Нападателят влезе като резерва в 77-та минута на мястото на Уелбек и 13 минути по-късно отбеляза феноменален гол, с който оформи крайното 5:0 за отбора си.

Това не остана незабелязано от Сър Алекс, който след мача, в интервю за Sky Sports подчерта класата на българина и приноса му за победата.

„Това е страхотен гол на Димитър Бербатов. Ударът на Рууни също беше голям", заяви Сър Алекс след мача.

„Крейвън Котидж" не е лесно място за игра и ние знаем това - през последните три години имаме една точка от девет възможни и това показва, колко е трудно тук. Помогна ни първия гол. Започнахме чудесно мача и запазихме контрола си през цялото време. През първото полувреме показахме превъзходен футбол - просто играчите продължиха своята песен и формата, която демонстрираха срещу КПР", завършва наставникът на Юнайтед.

 

  Сподели
89