Луис Суарес отнесе наказание от осем мача


Н. Гавазов

Луис Суарес отнесе наказание от осем мача

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес е наказан за осем мача и глоба от 40 000 паунда. Днес Футболната асоциация на Англия (ФА) призна уругвайският национал за виновен в неправомерно поведение, след като защитникът на Манчестър Юнайтед Патрис Евра обвини нападателя в отправяне на обиди на расова основа по време на сблъсъка между двата отбора на „Анфийлд" на 15 октомври.

Мърсисайдци могат да обжалват безпрецедентното наказание, което ще влезе в сила едва след като стане ясно, дали апелацията ще бъде уважена. Ливърпул има на разположение 14 дни да направи това, от момента, когато на „Анфийлд" получат от ФА в писмен вид причините за наложената санкция.

„На 16 ноември 2011 година ФА обвини Луис Суарес в нарушаване на правилото Е3 по време на мача между Ливърпул и Манчестър Юнайтед на 15 октомври 2011 година. Съдебното заседание се проведе от 14 до 20 декември 2011 година пред независима комисия, която обяви своето решение:

1. Г-н Суарес е използвал обидни думи към г-н Евра по време на мача, което е в противоречие с правило Е3 на ФА;
2. Обидните думи използвани от г-н Суарес, включват позоваване на цвета на г-н Евра, по смисъла на Е 3;
3. Г-н Суарес трябва да бъде предупреден относно бъдещето си поведение и освен това, същия се наказва с лишаване от право за участие в осем мача на първия отбор, както и с глоба в размер на 40 000 паунда;
4. Наказанието влиза в сила след като станат ясни резултатите от жалбата, която г-н Суарес има право да подаде срещу това решение.

Жалбата трябва да бъде подадена в срок от 14 дни от датата на получаване на писмените мотиви за решението", се казва в решението на ФА.

 

 

  Сподели
175