Манчестър Юнайтед се оплака от Сити


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед се оплака от Сити

Манчестър Юнайтед се оплака на Футболната асоциация на Англия (ФА) за броя на билетите, които клуба от „Олд Трафорд" е получил от Манчестър Сити за мача между двата отбора от Купата на Англия следващия месец. Според правилата на ФА, Юнайтед има право на 15% от местата на „Етихад Стейдиъм", което означава, че „червените дяволи" би трябвало да получат 7 100 билета.

Вместо това, Сити е предоставил на своя градски съперник 5 500 бройки от ценните книжа, което всъщност е предизвикало гнева на ръководството на рекордьора по титли в Англия. „Гражданите" са обосновали своето решение с мерките за безопасност, което всъщност е довело до намесата на ФА.

Ситуацията стана още по-любопитна, след като се разбра, че при евентуално преиграване на мача, Юнайтед няма да предостави на Сити 15 % от местата на „Олд Трафорд", а само 11% или 8 500 билета, което е свързано с по-големия капацитет на домашната арена на „червените дяволи". До тук се стигнало благодарение на специално разрешение от ФА, която следи развитието на нещата.

Всичко това само сгорещява атмосферата около сблъсъка и изобщо в противопоставянето между двата градски съперника, които в момента заемат първите две места в класирането на Висшата лига.

 

  Сподели
71