Юнайтед призна, че следи полузащитник на Аякс


Н. Гавазов

Юнайтед призна, че следи полузащитник на Аякс

Помощник-треньорът на Манчестър Юнайтед Рене Меулентсеен призна, че полузащитникът на Аякс Кристиан Ериксен е наблюдаван от скаути на „червените дяволи". Както е известно, рекордьорът по титли в Англия изглежда изтощен от поредицата травми, които сполетяха тима и особено след принудителното прекратяване на кариерата на Дарън Флетчър.

Предположенията са, че Сър Алекс ще се опита да реши проблема, закупувайки поне един класен полузащитник, с което да замести липсващите играчи. Предположенията са, че това ще бъде някой плеймейкър, който да умее да създава играта на „червените дяволи" по подобие на Пол Скоулс.

Един от претендентите се смята, че е именно 19-годишният датски национал Ериксен.

„Това е играч, който се намира на нашия радар. Но това няма защо да ни учудва. Ако не търсим, то няма как да имаме становище за някой футболист. Вярно е, че Ериксен ще се вмести напълно в нашата философия. Той е силно свързан с нас, но слуховете, че сме отправили предложение за трансфер не отговарят на истината", заяви Меулентсеен за Voetbal International.

"Кристиан трябва да претегли всяка своя стъпка, която взема във връзка със своето бъдеще. Миналото лято можеше да отиде в Англия, немски клуб се интересуваше от него, но той предпочете да бъде с Аякс", сподели от своя страна агентът на Ериксен Мартин Шоотс.

 

  Сподели
87