Карик: На път сме да запазим титлата!


Н. Гавазов

Карик: На път сме да запазим титлата!

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик смята, че неговият отбор се развива много добре в първенството и е готов да защити титлата си от миналата си година. Както е известно, „червените дяволи" скъсиха дистанцията от своя градски съперник Манчестър Сити, който вчера претърпя поражение от Челси на „Стамфорд Бридж".

Въпреки това, действащият шампион на Англия има в актива си пет точки повече отколкото миналата година на същия етап от първенството в Премиършип, когато спечели рекордната си 19-та титла и Карик вярва, че въпреки разочарованията с отпадането в Карлинг Къп и Шампионската лига, отборът му може да продължи напред и да защити титлата си.

„Сити се справя добре и не губи много точки, но ние сме начело на групата, която ги преследва. Разбира се, бихме предпочели да сме на върха, но всъщност се справяме по-добре от миналия сезон Доволни сме от развитието на първенството", заяви Карик за Magic 1152.

„Виждаме как някои от големите отбори се открояват от масата - Тотнъм са в страхотна серия, Арсенал са по-силни и Ливърпул печелят доста точки. Нещата може би ще се задържат така до февруари-март, след което само два отбора ще се борят за титлата. Най-важното е, че ние сме близо до лидера и се надявам, колкото е възможно по-скоро да се изкачим на първото място", допълва полузащитникът.

 

  Сподели
75