Вилаш-Боаш: Върнахме се в борбата за титлата


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Върнахме се в борбата за титлата

След трудната победа с 2:1 над лидера в класирането на Висшата лига на Англия, мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш се отказа да дава гръмки изявления и заяви, че целта в мача е изпълнена - отборът му е трябвало да вземе трите точки и по този начин да съкрати разликата с Манчестър Сити.

„Искахме да съкратим изоставането и смятам, че в това отношение напълно постигнахме своите цели. Не смятаме себе си за някакви герои, дори не обръщаме внимание на факта, че съумяхме да нанесем на Сити първата загуба в шампионата. Но победата променя нашите амбиции", цитира Sky Sports думите на Вилаш-Боаш.

„Тепърва ще става интересно. Още следващата седмица ние играем с Тотнъм, а Сити среща Арсенал. Очевидно е, че фаворити няма, но за да преследваме титлата, трябва да сме на ниво до края на годината и в тази връзка е чудесно, че съкратихме изоставането си от първото място. След лошия си старт намерихме достатъчно характер, за да се съвземем и сега увереността ни расте с всеки изминал мач", каза още португалския специалист.

„Относно изпълнението на дузпата - трябваше да я изпълни Хуан Мата, но той говори с Франк Лампард и видя, че Франки иска да стреля, но всички ние сме доволни, че в крайна сметка топката спря в мрежата", допълва наставника на Челси.

 

  Сподели
87