Манчини: Искам титлата във Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Манчини: Искам титлата във Висшата лига на Англия

Роберто Манчини призна за пореден път, че спечелването на Висшата лига на Англия е основен приоритет на Манчестър Сити през този сезон, съобщи Sky Sports. Както е известно, Сити се радва на зашеметяващ старт във вътрешната си кампания и след вчерашната си победа над Норич с 5:1 продължава да е на върха с пет точки разлика пред втория Манчестър Юнайтед.

Въпреки това, дебютът на „гражданите" в Шампионската лига се оказва не толкова успешен и те са заплашени пред отпадане. В сряда Манчестър Сити трябва да победи Байерн Мюнхен и да се надява, че Наполи няма да успее да вземе трите точки срещу Виляреал - това е единственият вариант, при който отборът воден от Манчини ще продължи в елиминационната фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

„Ние трябва да направим всичко възможно, за да победим Байерн Мюнхен и Виляреал да направи добър мач срещу Наполи. Но ако не се класираме, няма да правим трагедии от това. В края на краищата, нека бъдем реалисти - това е нашият първи сезон в Шампионската лига. Има четири-пет отбора, които са по-добри от нас и са способни да спечелят Шампионската лига. Ние не сме от тях. За отбор, който играе за първи път в този турнир е много трудно да спечели. Ако имаме някакъв късмет, аз смятам, че може да достигнем най-много до четвъртфинал, ако разбира се, дотогава не срещнем Барса или Реал Мадрид. Пак повтарям, че нашата първа цел е спечелването на Висшата лига", заяви Манчини.

 

  Сподели
98