Венгер: Вярвам, че сме способни да спечелим титлата


Н. Гавазов

Венгер: Вярвам, че сме способни да спечелим титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели своята радост от убедителната победа над Уигън в мач от 14-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, благодарение на попаденията на Артета, Вермаелен, Жервиньо и Ван Перси, вчера „артилеристите" разгромиха „латиксите" с 4:0 и вече се намират на 5-то място в класирането.

„Уигън започна добре, създаде няколко опасни момента и ни изненада много в началото на мача. След 15 минути ние установихме контрол върху играта и не го загубихме до края на срещата, може би само в първите пет минути на второто полувреме. Като цяло, показахме страхотна отборна игра, както в защита, така и в нападение. Отборът е уверен в своите сили и вие трябва да сте го почувствали, наблюдавайки мача. Мога единствено да поздравя своя отбор, футболистите продължават да растат и стават все по-добри. Но вие виждате, че има над какво да работим", заяви на пресконференция след мача Венгер.

„Губейки с 0:2, те започнаха силно през второто полувреме и аз си спомних какво те направиха в аналогична ситуация през миналия сезон. Но днес аз почувствах, че ние сме прекалено силни за Уигън и играем уверено в защита. Не губехме единоборствата и при това положение, съвсем естествено нямаше много опасности пред нашата врата. Радвам се за Жервиньо и като цяло, че вкарахме толкова много голове. Радвам се и за други играчи, в това число и Робин ван Перси, който също вкара гол. Това е много добре за моралния облик на отбора и като цяло аз знаех на какво са способни те", каза още френският специалист.

„Продължавам да вярвам, че сме способни да спечелим Висшата лига на Англия. Впрочем, групата на лидерите продължават да събират уверено точки и всичко зависи от това, кой ще се представя стабилно. Погледнете клубовете, които са пред нас - Челси, Тотнъм, Манчестър Сити - всички те побеждават с по 2,3,4 гола. Ето защо, ще победи този, който е по-стабилен", каза още Венгер.

 

  Сподели
107