Шейх Мансур наруши мълчанието си


Н. Гавазов

Шейх Мансур наруши мълчанието си

Собственикът на Манчестър Сити Шейх Мансур даде първото си интервю за британската преса, в което разказа за стратегическите планове относно развитието на клуба и потвърди, че целта е да бъде спечелена титлата във Висшата лига на Англия. Той също така се застъпи за мениджъра на „гражданите" Роберто Манчини, отбелязвайки, че италианецът работи в правилното направление.

Както е известно, от придобиването на клуба през 2008 година, Шейх Мансур инвестира в него над 1 милиард паунда, но според общественото мнение, успехите все още са далече, а отбора е пред отпадане от Шампионската лига. В интервю за Al Ittihad обаче, арабският милиардер обясни, че основната цел пред тима е спечелването на титлата в Англия.

„Ние не трябва да забравяме, че главната задача пред Манчестър Сити е победа във Висшата лига на Англия. Ако ние постигнем този успех, тогава ще покажем на обществеността, че сме способни на всичко. Понякога срещам много хора от моята родина и други арабски братя в Лондон и слушам техните критики за работата на Роберто Манчини, но аз мисля, че плановете му са в правилна посока. Спомнете си, къде беше Сити преди няколко години и къде се намира сега", заяви Шейх Мансур.

„Разбира се, предстои ни да свършим още много и упорита работа, но сега аз мога да кажа, че съм доволен от това, как се развива отбора. За да бъде действително построен един голям клуб, трябва да се запасим с търпение. Всички, започвайки от играчите и завършвайки с персонала трябва да работят за общото благо. Само тогава колекцията от трофеи ще започне да расте", каза още собственикът на Манчестър Сити.

 

  Сподели
119