Рууни: Ако някой заслужава паметник на Олд Трафорд, това е Гигс


Н. Гавазов

Рууни: Ако някой заслужава паметник на Олд Трафорд, това е Гигс

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни изрази мнение, че полузащитникът на „червените дяволи" Райън Гигс е отличен пример за подражание и заслужава да му бъде издигнат паметник на „Олд Трафорд". 25-годишният англичанин отбеляза също така, че той може да се превърне в най-добрия голмайстор в историята на Юнайтед, подобрявайки рекорда на Сър Боби Чарлтън, който отбеляза 249 гола.

На сметката на Рууни към момента има 158 попадения, а Сър Чарлтън е един от тези легенди на рекордьора по титли в Англия, който вече е удостоен с честта да има паметник на територията на „Олд Трафорд".

„Ако някой от играчите през последните 20-25 години заслужават паметник, това несъмнено е Райън Гигс. Той дебютира 17-годишен и това, че вече 21 години се представя на високо ниво е фантастично постижение. Той показа отличен футбол в състава на Манчестър Юнайтед и до този момент играе феноменално за своята възраст. Гигс е отличен пример за подражание. Начина, по който работи на тренировките, как се готви за мачовете и как играе, обяснява, защо той е толкова специален", цитира The Sun думите на Рууни.

„Ще е чудесно, ако аз мога да подобря рекорда и стана най-добрият голмайстор в историята на Манчестър Юнайтед. Ще бъда безумно щастлив. Смятам, че мога да направя това в следващите пет или шест години. Ако това ми се отдаде, ще бъде едно невероятно постижение за мен. Ще бъда горд с него. Сър Чарлтън е една абсолютна легенда, велик играч и ще бъде хубаво да подобря рекорда му, който се е задържал толкова дълго. Но това са мои амбиции. Във футбола не можеш да бъдеш сигурен в нищо. Могат да се случат травми, много неща могат да се случат. Но ако съм здрав и се намирам в добра форма, аз имам всички шансове да го направя", каза още нападателят на Юнайтед.

 

  Сподели
90