Венгер се готви да победи Сити с помощта на резервите


Н. Гавазов

Венгер се готви да победи Сити с помощта на резервите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи, че за предстоящата среща от Купата на Лигата срещу Манчестър Сити той възнамерява да заложи на състав, изграден изцяло от резервисти, съобщава Sky Sports. Както е известно, във вторник вечер на „Емирейтс" ще пристигне лидера в класирането във Висшата лига на Англия. „Гражданите" разполагат с достатъчно дълга и качествена скамейка и без особени трудности могат да си позволят да дадат отдих на някои от лидерите си, без това да се отрази на резултатите, макар че не е ясно дали водещите играчи на Сити ще бъдат оставени да почиват.

От своя страна, Венгер е принуден да направи промени и даде почивка на някои от своите изморени играчи като Робин ван Перси, Тео Уолкът, Аарън Еамзи, Микел Артета и вероятно няколко други. Но френският специалист е убеден, че въпреки промените, неговият отбор има всички шансове да победи.

„Аз съм убеден, че няколко играчи се намират на ръба, да се превърнат в много ценни за отбора. Ще дам почивка на някои хора, но все още искам да играя с отбор, който ще има шансове за победа. Окслейд-Чембърлейн и Фримпонг ще вземат участие, но аз ги смятам за част от първия отбор. Парк ще получи шанс да се прояви. Разполагам и с Йоси Бенаюн, който е наистина великолепен, но не играе толкова често, заради високата конкуренция в средата на терена", цитира Arsenal Player думите на Венгер.

 

  Сподели
99