Сър Алекс може да получи наказание от три мача


Н. Гавазов

Сър Алекс може да получи наказание от три мача

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е заплашен от дисквалификация заради реакцията си след вчерашната среща от 13-я кръг на Висшата лига на Англия с Нюкасъл, в която неговият отбор завърши 1:1. Както е известно, главният съдия в мача Майк Джоунс отсъди 11-метров наказателен удар срещу „червените дяволи", доверявайки се на своя помощник Джон Флин. В случая, арбитрите не бяха прави и това беше признато след мача дори от мениджъра на „свраките" Алан Пардю.

„Всички, включително и съдията видяха за какво става дума. Та той бе поставен в ужасно положение! Защо рефера не може да я отмени, след като се намираше само на осем метра от ситуацията", изригна снощи пред Sky Sports Сър Алекс по отношение на несъществуващата дузпа.

„Проблемът е, че реферите са вътре в играта, усещат я, докато при страничните съдии това не е така, но това си беше абсолютно шокиращо решение. Това може да ни струва много. Преди две години, когато нападател на Челси ни вкара гол от засада това ни струва лигата", продължи с тирадата си шотландският специалист.

Ако Футболната асоциация на Англия признае шотландският специалист за виновен, мениджърът на Юнайтед е заплашен от дисквалификация най-малко за три мача и солидна глоба, тъй като той има вече условна присъда от две срещи, която ще бъде прибавена към сегашното му наказание от минимум един мач. Сър Алекс е заплашен и от солидна глоба.

 

  Сподели
97