Артета: Бих сравнил Ван Перси с Меси


Н. Гавазов

Артета: Бих сравнил Ван Перси с Меси

Микел Артета смята, че неговият капитан в Арсенал Робин ван Перси влиза в числото на най-добрите нападатели в света. Както е известно, 28-годишният холандец във вчерашния мач от петия кръг на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд се отчете с дубъл и обезпечи класирането на „артилеристите" за плейофите в най-престижния европейски клубен турнир.

Ван Перси от началото на сезона демонстрира високата си класа и постоянство и в последния мач от Висшата ига на Англия той преодоля бариерата от 30 гола през 2011 година. Артета няма никакви съмнения, че неговият съотборник се намира на едно ниво със звездата на Барселона Лионел Меси.

„Ние всички знаем, колко е добър. Робин добре изпълнява указанията на треньора и постоянно вкарва голове. Към дадения момент той е съпоставим по класа с най-добрите нападатели в света и в последните осем -девет месеца показва фантастична игра. Мога да го сравня с Лионел Меси. Смятам,ч е талантът му е природен. Понякога на хората се струва, че той не се раздава на терена и не се старае, но не е нужно да бягаш цял мач, за да бъдеш най-добрия. Последният мач срещу Олимпиакос искахме да е без значение за нас и поради това снощи излязохме пределно мобилизирани. Хвърлихме много сили, но излизаме от групата като първи. Това си заслужаваше", цитира Sky Sports думите на Артета.

 

  Сподели
96